De haardcassette of inbouwcassette voor optimaal rendement.

Door de hoger wordende energiekosten kijken meer en meer mensen in de richting van het ombouwen van een bestaande openhaard. Het  rendement van een cassette  is  50% hoger  dan dat van een openhaard. 

De inzetcassette, haardcassette of inbouwcassette zijn allemaal synoniemen voor de inbouwhaard of inzethaard. Een haardcassette dient om een  bestaande (oude) inbouwhaard te vervangen of in de  bestaande stookopening van een openhaard te plaatsen. Als men spreekt van een inbouwhaard, dan heeft men het vaak over de 'grotere' modellen, terwijl een cassette vaak in de mond genomen wordt als het gaat over de compactere modellen om te installeren.

 

Het ombouwen van een bestaande openhaard.

Door de  hoger wordende energiekosten kijken meer en meer mensen in de richting vanhet ombouwen van een bestaande openhaard. Een openhaard is super gezellig, maar door de openheid van dit systeem verlies je wel onvermijdelijk energie. Energie die sneller behouden blijft in een cassette.Het rendement van een cassette is 50% hoger dan dat van een openhaard.Het plaatsen van een cassette in een openhaard vraagt weinig tot geen kap -of breekwerk en kan op een propere en makkelijke manier geïnstalleerd worden. Belangrijk is wel dat de bestaande haardopening, schoorsteenmantel en schoorsteenkanaal vrijgemaakt en gereinigd wordt.

 

De mogelijkheden zijn zowel technisch als esthetisch zeer ruim. We vragen dan ook om een  checklist in te vullen zodat we jou in de showroom goed kunnen helpen.  Maak je afspraak in één van de showrooms, Waregem of Poperinge en laat je vrijblijvend begeleiden door onze haardexperts. 

 

Inbouwhaard voor verschillende brandstoffen

Inbouwcassettes kan je vinden, niet alleen voor hout, maar ook voor verschillende andere types van brandstoffen. Zoals: 

- een gascassette

Van de merken: M-design,Barbas en Wellstraler, …

- een elektrische cassette

Van de merken: FaberDimplexDru

-een bio-ethanolcassette

Van de merken: Bio-OPlanika, … 

- een houtcassette

Van de merken: Raïs, BarbasM-design, Lotus, Hwam…

Een inbouwcassette kan een mooie plaats krijgen in een  functionele haardwand. Koppel het nuttige aan het aangename en laat jouw prachtig  haardmeubel   ontwerpen door onze interieurdesigners. Gepassioneerd door design en materialen helpen ze jou graag verder in onze showroom. Download het inspiratieboek en laat je verleiden door onze selectie aan realisaties.

Download hier het inspiratieboek

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64