Haardwanden

Verbeke haarden heeft heel wat expertise in huis om je haard te integreren in je interieur. Kies je voor een tv meubel met sfeerhaard of een kast met sfeerhaard? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Waarom een haardwand?

Je hebt voor de gezelligheid van een sfeerhaard gekozen. Een haard wordt ingebouwd, aan jou om te bepalen hoe. Laat je creativiteit de vrije loop. Kies je voor een kleine koker, een prachtige kastenwand, een tvmeubel met sfeerhaard of een artistiek design? Een inbouwhaard wordt steeds in een brandwerende koker geplaatst. De brandvrije koker is het belangrijkste (niet zichtbare) item van de haardwand. Deze moet voorzien zijn van voldoende lucht in -en uitlaat, om zo de warmte in de ruimte te brengen. 

TV meubel met elektrische haard

Hiernaast zie je de elektrische wandhaard met de Faber e-MatriX 1050 400 II. Een haard met tv meubel of eentje zonder meubel? Aan jou de keuze.

Voor elk type brandstof in ons assortiment (gas, hout, elektrisch, bio-ethanol) is een haardmeubel mogelijk. De elektrische haardwanden bieden de meest uiteenlopende mogelijkheden met betrekking afwerking. Bij Verbeke haarden zit je goed, onze expertise gaat terug naar de jaren 1927. We hebben al best wat haardwanden gerealiseerd ondertussen. Je ontdekt ze in ons inspiratieboek.

Welke mogelijkheden heb je bij het creëren van haardwanden?

Eenmaal je beslist hebt om een haard te plaatsen kan je de haardwand in verschillende stijlen afwerken. Onze binnenhuisarchitect luistert naar je wensen en noden en adviseert je op maat. De verschillende mogelijkheden, zoals materialen, kleuren, opties, ... worden samen besproken.

 

Schouwen Landelijke stijl 

Bij landelijke haardwanden wordt vaak gekozen voor warme natuurlijke materialen zoals fineerhout, natuursteen of graniet zoals foto hiernaast. De landelijke sierschouwen komen heel vaak voor, zelfs in meer strakke interieurs om het geheel wat warmer en gezelliger te maken. 

Hiernaast de landelijke haard wand met de houthaard Luna 900 CL van M-design

Klassieke stijl 

Nog steeds is de natuursteen schouw populair. Deze afwerkingskeuze biedt de echte authenieke look en benadert de naturelle looks van de echte openhaard. Het merk Cosyflame, die de klassieke haard aanbiedt, is bij deze haardstijl een bestseller bij Verbeke haarden. Niet enkel de klassieke schouw, maar de haard zelf kan afgewerkt worden naar eigen smaak. Je kan uit heel wat opties kiezen bij deze gashaard van Cosyflame 

Hiernaast zie je de sfeerhaard TV meubel. In het inspiratieboek zal je nog andere combinaties vinden zoals tv meubel haard. 

 

De moderne haardwand

Bij de moderne openhaard wand, wordt vaak voor een design haard op gas gekozen. De strakke lijnen van de haard kunnen worden doorgetrokken naar de volledige haardwand. De binnenafwerkingen van de moderne kachel zijn vaak steentjes en een zwarte glazen achterwand. 

Bij een haardmeubel met moderne haard kiest men vaak voor strakke keramische materialen en zwart gelakt staal. Bij de moderne industriële haard afwerking kiest men veelal voor een betonlook, dit kan een natuursteen zijn, een keramische steen of zelf een laminaat betonlook. 

Cinewall met haard

Hiernaast de moderne open haard met TV. Een TV, al dan niet geintegreerd in het meubel, de zogenoemde TV meubel met haard, maakt in veel gezinnen een inherent onderdeel uit van hun haardwand. Voor de moderne haard werd gekozen voor een gashaard van Faber haarden. Men spreekt nu ook vaak over een cinewall met haard.

 

Hoe komt een ontwerp van een haardmeubel tot stand?

• Tijdens een eerste showroom bezoek maak je kennis met Verbeke haarden, wie we zijn, wat we kunnen aanbieden van merkenvormen en stijlen. We starten altijd eerst met de technische haalbaarheid te bekijken. Kies je er ook voor om je volledige haardwand te laten uitwerken door onze binnenhuisarchitect dan slaap je echt op je beide oren. We ontzorgen je van A-Z.

• Nadat de technische mogelijkheden van de installatie zijn nagezien kan de stijl uitvoerig besproken worden, we staan stil bij je noden en wensen, de huidige materialen die je reeds hebt gekozen voor je interieur, je budget, de afwerkingswensen, de integrratie in je interieur, de praktische punten, ... 

• Een eerste 3D voorstel kan worden uitgewerkt, zodat je je woonkamer met haardwand realiteit ziet worden. De gekozen materialen worden gevisualiseerd en kunnen in de showroom ook getoond worden. De haardwand van jouw dromen wordt stilaan werkelijkheid. 

Lees hier uitvoerig hoe de haardwand stapsgewijs tot stand komt

Haardmeubel groot of klein?

Een basis haardwand bestaat uit een brandvrije koker die overschilderd wordt, maar dit kan ook zoals op de foto hiernaast, een haardwand zijn met een kleine opslagruimte wat meteen zorgt voor een afgewerkte look en decoratief veel meer mogelijkheden biedt. 

Door de jaren heen zijn de haardwanden geëvolueerd van een klassieke schouw mantel, naar functionele haardwand met tv en opbergruimte en sinds corona hebben we veel vraag naar haardwanden met bureauvoorzieningen. Zeg nu zelf, niets gezelliger als een werkplek met een sfeerhaard. 

In appartementen en tweede verblijven wordt de haardwand vaker multifunctioneel uitgewerkt zodat een extra dressoir in de woonruimte niet meer nodig is. Plaatsbesparend, met mooi design.

 

Enkele tips wanneer je aan een haardwand met tv denkt.

We geven je graag enkele tips om je haardwand volledig te personaliseren.

Stel jezelf enkele vragen: 

  • Wil ik opbergruimte? 
  • Wat wil ik zeker bij mijn haardwand zien? 
  • Wat wil ik zeker niet zien in mijn wandmeubel
  • Moet de tv hangen, staan of weg zitten? 
  • Waar staat mijn tv nu en waar staat of hangt hij het best? 

 

Wat maakt de haard en tv wand met elektrische haard anders?

 

Het  tv en haardmeubel van een gas of houthaard kan er volledig hetzelfde uitzien als het elektrische haard tv meubel maar er zijn toch wat verschillen:

Bij de sfeerhaard elektrisch mag je alle gewenste materialen gebruiken om de ombouw rond de elektrische haard te doen, deze dient niet brandvrij ingewerkt worden. Doordat deze sfeerhaard zonder afvoerkanaal gemonteerd worden kan de ruimte vlak boven de haard gebruikt worden als extra kastruimte. 

De elektrische haard inbouwen kan dus een stukje voordeliger zijn dan de gashaard of de houthaard inbouwen. 

 

Ben je van plan een haardmeubel of haardwand met TV te plaatsen?

Laat je inspireren door onze toonzalen in Waregem en Poperinge. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64