Hoe ontstaat het ontwerp van je haardwand bij Verbeke haarden?

We leggen je graag uit hoe bij Verbeke haarden het ontwerp van jouw droomwand tot stand komt, dit aan de hand van 5 stappen. 

 

 

1 Inleving in de huidige situatie

Eerst en vooral moet bij het opmaken van een plan rekening gehouden worden met de situatie bij de klant thuis. Een plan van de woning kan door onze architect worden overgenomen in ons tekenprogramma om zo dicht mogelijk de realiteit te benaderen.

Bij oudere woningen zijn er niet altijd plannen aanwezig dan kunnen foto s en wat afmetingen reeds een grote stap vooruit zijn. 

Reinout, binnenhuisarchitect bij verbeke haarden aan het woord: Ik vraag mijn klanten meestal om zeker wat foto  s mee te nemen van de woonruimte waar de haard wordt geplaatst. Dit geeft me een duidelijker zicht op de reeds gebruikte materialen in de woning en zo kan ik mijn ontwerp puur op maat van mijn klant maken.

2 Advies rond de keuze van de haard

In het eerste gesprek met een van onze interieurspecialisten komt meestal duidelijk voor welk type haard we gaan. Ga je voor een hout-, gas- of elektrische haard… In onze showrooms staan tientallen soorten haarden brandend opgesteld. Onze medewerkers helpen je niet enkel op esthetisch gebied maar adviseren je ook op technisch gebied wat voor jouw de beste oplossing is. 

3. Welke functies moet jouw haardwand hebben.

Eenmaal de keuze van de haard is gemaakt kunnen we aan de slag om de opbouw rond de haard te schetsen. 

Reinout: Terwijl de klant bij me zit maak ik meestal direct een kleine schets. Zo is de klant direct mee in het verhaal en kan hij/zij al  een beeld vormen hoe de wand er zou kunnen uitzien. Het idee is gemaakt.

Een haardwand hoeft niet altijd het klassieke beeld te zijn van “haardwand met tv”. Nu worden de wanden vaak multi functioneel:  er wordt een boekenwand voorzien, bureauruimte, opbergplaats voor speelgoed….noem maar op. Het wordt eerder haard met kastenwand.  Uit de gesprekken komt altijd op waar de voorkeuren van de klant naar uit gaan en waar ze veel belang aan hechten. 

4 .De materiaal keuze

Vroeger bestond de openhaard uit gemetste bakstenen met daar rond wat natuursteen, nu kunnen we heel ver gaan in de materiaalkeuze. Er zijn heel wat nieuwe producten op de markt die onderhoudsvriendelijker zijn en die soms qua prijssetting ook goedkoper zijn dan bv natuursteen. Aan de hand van de reeds gebruikte materialen in de woning bv vloer, kasten kijken onze architecten om de haardwand aan te passen aan de bestaande situatie. Fineer eik of warme kleuren worden eerder gebruikt bij de landelijke haardwand waar marmer dan eerder wordt gebruikt bij de moderne haardwanden.  Een haard met kastenwand moet esthetisch mooi zijn maar de gebruikte materialen in die haardwand zijn zeker van even groot belang. 

5. Het uittekenen van de haardwand met de 3 D visualisatie

Nu start het gedeelte waar onze binnenhuisarchitecten alleen aan het werk kunnen gaan. Eerst wordt de woonruimte in het tekenprogramma gebracht, pas daarna kan het tekenwerk van de haard en bijhorende wand pas beginnen. Als eindresultaat krijgt de klant enkele 3 D beelden van zijn dromwand.

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64