De gashaard met dubbele functie

Een thuiswerkplaats én dan nog eens gezelligheid, leuke combinatie. 

Ontdek deze realisatie met hybride gashaard

Een haardwand komt niet zo maar tot stand

Een haardwand komt niet zomaar tot stand. Vaak heb je al bepaalde wensen of interieur ideeën in je hoofd of heb je beperkingen in je ruimte waar je rekening moet mee houden. Er moeten ook wat keuzes gemaakt worden zoals brandstof, merk, type haard, materialen voor de haardwand, ... .

Gashaard met haardwand: een dubbele uitdaging!

Onze klant had een specifieke wens: een gashaard, maar eentje die ze ook echt kunnen "gebruiken" in hun goed geïsoleerde woning. De haard moet na een koude winterdag vooral snel warmte kunnen geven, voor een korte periode. Zo na een half uurtje moet de haard terug op een lager niveau gezet kunnen worden, dit doordat de thermostaat in de woonkamer hangt. Als er hier een hoge temperatuur wordt gegeven, dan hebben de studerende kids op de bovenverdieping koud. Ze zochten dus een gashaard die past bij het ritme van dit gezin.

Na een eerste showroom bezoek was de keuze gemaakt: het werd een hybride gashaard van Faber. De haard was gekozen, de tweede uitdaging was deze voorzien van een haardwand.

Het ontwerp van haardwand met thuiswerkplaats

De klant wilde een mooie, maar evengoed functionele haardwand. Een kleine "thuiswerkplaats" in de buurt van de haard, zowel mooi als gebruiksvriendelijk, was een leuke toegevoegde waarde.

Onze binnenhuisarchitect ging met het idee aan de slag en tekende meteen voldoende kastruimte om zo ook printer en mappen kwijt te kunnen.

De installatie van de hybride haard en plaatsing haardwand

Nadat het ontwerp geconcretiseerd werd en we de goedkeuring kregen van de klant werd eerst de hybride gashaard (gas in combinatie met een LED-bed) geplaatst. Nadat de gashaard werd getest kon de brandvrije bekleding worden geplaatst. Wij hechten bij onze projecten en installaties zeer veel belang aan deze brandvrije koker

Ook wat je niet ziet is heel belangrijk en moet technisch hoogstaand zijn. Hierna konden we starten aan het maatwerk rond de haard zelf, het opzetten van de haardwand.

Het afgewerkte resultaat van dit project

Onze binnenhuisspecialisten komen het afgewerkte resultaat nog eens zelf in het echt bekijken en zien zo hun 3D simulatie tot leven komen. Als je hier voor openstaat nemen ze ook foto's van het project. Zo kan jouw project ook andere klanten inspireren. We nemen de foto's mee in ons inspiratieboek en op onze website. 

Jouw eigen haardwand op maat?

Bruis je van de ideeën en kan je niet wachten om ze te delen met onze haardspecialisten? Wees welkom in onze experience centers. Onze roots ligt in Poperinge en onze ambities brachten ons naar Waregem. Deze twee plaatsen bevatten het grootste aanbod haarden in Vlaanderen en onze vakkundig team helpt je er graag.

Inspiratie kan je opdoen in ons inspiratieboek, onze website en onze sociale mediakanalen. Kom zeker langs, we luisteren graag ook naar jouw haardambities. En dankzij onze handige checklist kan je deze eerste afspraak maximaal voorbereiden.

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64