Gashaarden

  

 

Met een gashaard haal je een gevoel van luxe en comfort in je woonkamer. Een gashaard of gaskachel past in elk interieur, of je nu een moderne stijl of een landelijke stijl verkiest. Er zijn ook heel veel verschillende mogelijkheden, zoals een inbouw gashaard, een vrijstaande gaskachel, een hoekhaard, ... Ook de warmte van je gashaard kan je met het grootste gemak nauwkeurig bedienen en regelen. De gashaard van nu is niet meer de 'gas stoof' van vroeger. 

Een gashaard of gaskachel voor elk interieur

Onze interieurdesigners  helpen jou graag om de veelzijdige gaskachel of gashaard perfect te integreren in je interieur. Naast de keuze van de gashaardwand zelf, bepaal je ook zelf hoe de gashaard er vanbinnen uitziet. Zo is de keibrander waar de vlammen op dansen dé klassieker bij gashaarden. Ook een stapel houtblokken behoort tot de mogelijkheden. Zo creëer je de authentieke sfeer van een open gashaard. Wil je hier nog verder in gaan, dan kunnen we je de combinatie met led-verlichting warm aanbevelen, waarmee je een natuurlijk gloeibed nabootst.  

Dankzij onze merken zoals Bellfire, Cosyflame, Dru, Faber, M-design, Wellstraler, ... kunnen we verschillende stijlen aanbieden, zowel de landelijke gashaard als de moderne gaskachel. Door het uitgebreide aanbod kunnen ook verschillende prijscategorieën aangeboden worden. 

Inspiratie kan je opdoen via ons inspiratieboek en via onze sociale kanalen zoals Instagram, Pinterest, ...

Is een gashaard echt gebruiksvriendelijk?

Ja! Een haardvuur op gas vraagt nauwelijks onderhoud, bij een houtkachel moet je bijvoorbeeld rekening houden met een dagelijkse opkuis van assen en houtresten. Een gashaard vraagt slechts één keer per jaar onderhoud. Een gaskachel is makkelijk in gebruik. Zo regel je de warmte met een simpele klik op de afstandsbediening, of zelfs met een app  via je smartphone. Vergeet het halen van hout in je tuin en het opstoken ervan. Je hoeft niet te sleuren en te plannen, want vanuit je luie zetel zet je het vuur van je gashaard meteen aan. Jij bepaalt ook de intensiteit van de vlam.

Extra gezellig, handig en veilig in gebruik én een eye-catcher in je leefruimte. Je hebt tijd voor je gasten als er bezoek over de vloer komt, want je hoeft je van je gashaard niks aan te trekken.

 

Het onderhoud van een gashaard.

In tegenstelling tot een houthaard komt bij een gashaard voor binnen nauwelijks onderhoud bij te kijken. Zoals reeds vermeld is er geen sprake van assen of houtresten, zodat je de gashaard niet telkens moet schoonmaken. Ook is er geen roetaanslag op het glas van de gas kachel, waardoor je steeds een kraakhelder zicht hebt op de vlammen. Een sporadische poetsbeurt volstaat, waarbij je het stof uit de gaskachel eens verwijdert. Wel raden we het jaarlijkse onderhoud  van je gaskachel  door een van onze specialisten aan omdat dit de levensduur van je haard langer maakt. Lees hier meer over wat het onderhoud juist inhoudt. 

Is een gashaard ecologisch?

Een gashaard produceert weinig tot geen fijnstof  of schadelijke stoffen. Een gaskachel staat  ook bekend om zijn hoog rendement. Dat is niet alleen interessant voor je portemonnee, maar ook minder belastend voor het milieu. De kans dat de geur van verbrand hout even in de woonkamer blijft hangen is meteen ook uitgesloten, een groot voordeel dus bij de gaskachel. Mensen zoeken gezien de hoge energieprijzen nu alternatieven voor gasverwarming. Als je kiest voor een individuele kleine gashaard of een hybride sfeerhaard kan je al slimmer gaan stoken. Lees hier onze blog rond zuinig verwarmen met gas haarden.

Een gaskachel kopen, is dat budgetvriendelijk?

De prijzen van gashaarden en gaskachels variëren. We bieden je een selectie van merken aan waar je de keuze hebt van een low budget  gashaard van degelijke kwaliteit tot een full option gas openhaard  met de laatste snufjes inbegrepen. Je bepaalt zelf het budget. Zowel kleine als grote gaskachels en gashaarden hebben uiteraard ook een gasaansluiting  nodig en een rookkanaal. Laat je adviseren door onze haardenexperts, we geven je het nodige technische advies. De installatie van de gashaard of kachel op aardgas is expertenwerk. 

Maak je afspraak

De inbouwgashaard, de oplossing voor je bestaande openhaard?

De echte openhaard op hout is niet meer van deze tijd. Daarom zijn er verschillende merken zoals M-design, Barbas en Wellstraler die het gamma van de inbouw gashaard aanbieden. De gaskachels zijn compact, dus gemakkelijk in te bouwen in de openhaard en zijn vaak voorzien van een ventilator die de warmte mooi in de kamer verspreid.  Indien je over een grote vlaamse schouw beschikt kan een gaskacheltje ook wel een leuke eye catcher zijn in je schouw. 

Hiernaast een installatie gashaard Barbas in een bestaande schouw.  

Buitenkachels of terrashaard op gas, kan dit?

Een gaskachel binnen dat lijkt ons logisch maar heb je er al aan gedacht om een gaskacheltje in je poolhouse of mancave  te plaatsen?  Buitenhaarden zijn nu populair om voor én na de zomer ook al buiten te kunnen genieten. De buitenkachels op gas kunnen zowel mobiel zijn, vrijstaand of als inbouwgashaard worden geplaatst.

 

Ontdek een greep uit onze realisaties met gashaarden en gaskachels.

Laat je inspireren in onze toonzalen in Poperinge en Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit, zowel technisch als esthetisch. 

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64