Onderhoud gashaard

We leggen graag uit waarom het belangrijk is om je gashaard te laten onderhouden. 

Onderhoud van een gashaard of gaskachel

Een gashaard of kachel is heel makkelijk in gebruik en op zich een zeer onderhoudsarm product. Het is en blijft wel een gebruiksproduct, waarbij vervuiling door stof vaak de meeste problemen veroorzaakt. Lucht met stofdeeltjes wordt namelijk naar binnen gezogen in het toestel, deze lucht is cruciaal voor de verbranding.
Of je nu vaak de gaskachel gebruikt of slechts sporadisch, regelmatig onderhoud is cruciaal.
 

5 voordelen van een regelmatig onderhoud van je gashaard

1.      Maximaal rendement van je gaskachel
2.      Een langere levensduur van jouw gasinstallatie
3.      Vermijden en voorkomen van storingen en hoge herstelkosten
4.      Een gasinstallatie die conform is aan de wetgeving betreffende de brandveiligheid
5.      Het behoud van de door de fabrikant vastgelegde fabrieksgarantie

 

Onderhoud gasinstallatie door de professional

Voor vragen rondom kleiner onderhoud kan je terecht in de gebruikershandleiding van het toestel of bij ons in de winkel. Een grote onderhoudsbeurt laat je best over aan een professional, zo gebeurt alles veilig en efficiënt. Wij zijn het gewoon om onze gastoestellen te checken, te reinigen en ervoor te zorgen dat alles naar behoren functioneert conform de regelgeving.

 

Is onderhoud van je gaskachel bij wet verplicht?

Ja, het onderhoud is verplicht voor centrale stooktoestellen op gas, met een vermogen vanaf 20 kW (cv-ketels in woningen). De Vlaamse overheid verplicht een 2-jaarlijks onderhoud van de haard. Voor afzonderlijke stooktoestellen (niet aangesloten op een centrale verwarming) is een onderhoud niet verplicht.

 

Meer info omtrent onderhoud van een gaskachel 

 

Tip van onze technisch verantwoordelijke Nicolas: "Wacht niet tot het stookseizoen om je onderhoud in te plannen, gebruik de warme maanden om je onderhoud te voorzien. Zo ben je klaar tegen de winter om te genieten van je gashaard."

 

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64