Hwam kachels

Over Hwam

Hwam werd opgericht door Vagn Hvam Pedersen in het jaar 1973 in Denemarken. Hij ging samenwerken met de architect  Anders Fasterholt voor ontwerp en productontwikkeling, want beiden deelden ze dezelfde passie voor houtkachels. De merknaam ABC Pejse kwam toen tot stand wat later HWAM werd, zoals nu gekend. Ondertussen wordt het familiebedrijf HWAM haarden verdergezet door de zoon Stefan Hvam Pedersen.

Hwam Autopilot

De HWAM kachel beschikt over een " Autopilot " systeem, de bimetalen veer. Dit zorgt voor een uitstekende verbranding en dit ten voordele van het milieu en je brandhoutverbruik. Het autopilot systeem houdt in dat de kachel beschikt over een zelfregelende luchttoevoer, zodat er handmatig aan de kachel niets hoeft te gebeuren.

Dankzij een bimetalen veer in de Hwam kachels wordt de luchttoevoer naar de verbrandingskamer automatisch aangepast om de meeste warmte uit je brandhout te halen. De bimetalen veer zet uit of krimpt, afhankelijk van de temperatuur van de verbrandingskamer, en regelt zo de kleppen zodat het vuur de juiste hoeveelheid lucht krijgt.

Hwam haarden

Hwam beschikt over één inbouwhaard op hout. Deze inzethaard beschikt eveneens over het autopilot systeem en is dus één van de zuinigste houthaarden die we bij Verbeke haarden aanbieden.  De Hwam haard kan zowel in moderne versie of klassieke versie worden aangeboden, en is dus voor ieder interieur geschikt. Bij de Hwam haarden kan ook telkens gekozen worden hoe de deur opendraait, handig in heel veel woningen. 

Hwam houtkachel

De Hwam houtkachel bestaat in heel wat uitvoeringen: hangkachel, kachel met zijruiten, witgekleurde kachel…

Zoals bij de hwam haarden is het hier ook mogelijk de uitvoering van het venster te kiezen in klassieke uitvoering of moderne.  Je stelt dus eigenlijk je kachel zelf samen. Ben je vaak thuis en wordt de kachel meer als hoofdverwarming gebruikt, dan kan je eerder een speksteenkachel nemen of een kachel die voorzien is van accumulatiestenen. Heb je een kleine ruimte of woon je in een nieuwbouwwoning waar je toch wil genieten van een gezellige vlam van een houtvuur dan kunnen we een kleine Hwam kachel aanbieden met een laag vermogen.

Hiernaast de spek steen kachel Hwam 3640

Ontdek een greep uit onze realisaties

Laat je inspireren door onze toonzalen in Poperinge en Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64