Sfeerverwarming in je BEN-woning of passiefwoning?

Een haard die krachtige warmte geeft is in een BEN-woning of passiefwoning geen must, integendeel. Wat kies je dan best als sfeerverwarming? 

Het verschil tussen BEN-wonen en passief wonen?

Het grote verschil tussen een BEN-woning en passiefwoning is het E-peil. Het E-peil, of de energetische prestatie van een gebouw wordt vertaald in een E-score, hoe lager de score, hoe minder energie je verbruikt. Velen kennen het EPC-certificaat en daarop staat een energiescore en EPC-label, maar dat is nog iets anders dan het E-peil.

BEN-woningen E-peil

We spreken van een BEN-woning als het E-peil lager is dan E30 is. Bij een passiefhuis is die waarde meestal negatief. Dat betekent dat de passieve woning meer energie opwekt dan verbruikt. Ook het K-peil speelt een rol om het onderscheid tussen de twee soorten woningen aan te geven. Deze waarde geeft een indicatie van de isolatie

Nadelen BEN-woning. 

Naast de voordelen die bij een BEN-woning van toepassingen zijn, spreken sommige klanten ook van nadelen, zoals het gevoel dat ze moeten inboeten aan sfeer. Een BEN-woning en al zeker een passiefwoning hebben namelijk geen nood aan een krachtige bijverwarming of sfeerverwarming. Een houthaard of een gashaard is daarom niet populair bij dit type woningen. De hybride haard en de elektrische haard zijn de meest verkochte haarden voor dit type woningen.

 

Hoe zorg je voor sfeerverwarming in dit type woning?

Je hoeft niet te wanhopen, je kan perfect sfeer in een passiefhuis of BEN-woning brengen.

De elektrische haard is hiervoor bijzonder geschikt, deze haarden kunnen beperkt warmte afgeven (tot 2 KW), maar je kan ook enkel kiezen om de vlam te tonen. Het warmte-element hoeft dus niet te branden. Handig! Wist je dat de elektrische haard daardoor ook geen invloed heeft op het hierboven vermeldde E-peil? 

De mogelijkheden met elektrische haarden zijn eindeloos. De haarden zijn van hoge kwaliteit en de laatste jaren zijn de technieken ook geëvolueerd.

Elektrische haarden:

 

Wist je dat je een elektrische haard perfect kan plaatsen waar jij dat wil? De haard heeft geen afvoerkanaal nodig, enkel een stopcontact. Als je kiest voor de waterdamphaard, dan kan je ook een waterleiding voorzien. Of je werkt met een waterreservoir in de buurt van de haard. De afwerking van de haard is ook een plezier. Onze interieurdesigner kan met dit type haarden echt alle kanten uit. Wil je graag de TV tot bijna tegen de haard? Geen probleem! Ook qua type afwerkingsmaterialen kan zeer veel gebruikt worden, gezien de haard slechts beperkt warmte afgeeft. We durven zelfs zeggen dat dit type haarden de veiligste haarden zijn met kinderen en huisdieren. De elektrische haard moet je komen beleven. Laat ons nu net het ruimste aanbod elektrische haarden van Vlaanderen huisvesten. 

 

Wees welkom om de haard zelf te beleven. 

Je kan je bezoek aan onze showroom voorbereiden.

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64