Welke doorkijkhaard komt bij jou het best tot zijn recht?

De doorkijkhaard, eye catcher in je leefruimte

Je wil een haard die centraal komt te staan in je huis in plaats van in een specifieke hoek zoals de eet-of zithoek? Je bent volledig gecharmeerd door design en wil een echte eyecatcher in jouw huis integreren? 

 

Dan begrijpen we dat je voluit voor een doorkijkhaard wil gaan. We wensen je alvast proficiat met jouw stijlvolle keuze! Binnen het gamma van doorkijkhaarden zijn er natuurlijk nog verschillende mogelijkheden. Daarom geven we jou tips om de doorkijkhaard te kiezen die het best tot zijn recht komt in jouw huis en het best aansluit bij jouw behoeften. 

Voor de doorkijkkachel heb je ruimte nodig

We raden aan om de ruimte te gaan inschatten van waar je de haard wil zetten. Als je over veel ruimte beschikt, dan kun je gerust voor een brede haard gaan. Is de ruimte eerder beperkt, dan stellen we een verticaal model van de doorkijkhaard voor. Op die manier is er nog plaats voor jouw televisie naast de haardwand. 

Doorkijkhaard op gas, hout of elektrisch

Vervolgens stel je je waarschijnlijk dan ook de terechte vraag welk types haarden mogelijk zijn. Of je carte blanche hebt en zomaar voor een doorkijkhaard op hout, gas of elektriciteit kunt opteren? Je moet rekening houden met het feit dat er voor een houthaard en gashaard op die plaats wel een rookkanaal voorzien moet zijn of worden. Dat kan via een bestaande schouw of via een inox rookkanaal doorheen het volgende verdiep van de woning. Voor een elektrische doorkijkhaard stelt deze vereiste zich niet. In dat geval kan de haard gewoon in het midden van de ruimte gezet worden zonder extra voorzieningen.

Doorkijkhaard in verschillende vormen

Op gas zijn zowel de horizontale modellen mogelijk met keien alsook verticale modellen indien de ruimte wat beperkter is. Daarnaast is het ook mogelijk om eerder vierkante modellen met houtstammen te nemen die het “kampvuur effect” creëren. Voor de houtkachel is zowel het horizontaal als het verticaal model mogelijk met draaideur en liftdeur. Er zijn verschillende merken die doorkijkhaarden verdelen zoals M-design, Bellfires, Cosyflame, Dru. 

 

Leestip: als je nog meer wil weten over de types haarden, dan raden we je aan om ons advies hierover te lezen.

Voor - en nadelen van de doorkijkhaard

Het grote voordeel aan een doorkijkhaard is dat je vanuit twee ruimtes kunt genieten van het vuur. Op die manier kun je ook een grote onaangename ruimte gaan omtoveren tot een gezellige ruimte. De doorkijkhaard kan in het midden van een ruimte gezet worden als onderdeel van een wandmeubel. Een nadeel van een doorkijkhaard kan zijn dat de vlammen een stuk minder zichtbaar zijn bij veel lichtinval overdag. Bij een gewoon model is er wel een rugwand die de zichtbaarheid van de vlammen meer in de verf zet. 

Wil je meer informatie over onze doorkijkhaarden? Maak dan vrijblijvend een afpsraak in onze showroom! 

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64