Doorkijkhaarden

Een doorkijkhaard, ook vaak tunnelhaard genoemd, is een absolute blikvanger in jouw woonkamer, keuken of horecazaak. Omdat dit type haard geïntegreerd zit in een scheidingsmuur, met glas aan beide kanten, zie je de ruimte aan de andere kant van de muur, vandaar de naam doorkijk kachel. Het verheft het haardvuur tot een designelement binnen jouw interieur. Een doorkijk openhaard komt dan ook helemaal tot zijn recht in grotere ruimtes.

Een doorkijkhaard mogelijk voor elke brandstof.

Of je nu verwarmt met gas, hout of elektriciteit, bij elk type kan je voor een doorkijkhaard kiezen. Hou er wel rekening mee dat het ene type haard meer beperkingen met zich meebrengt dan het andere. Zo ben je in het geval van een gashaard of houthaard aangewezen op leidingen en afvoerkanalen. Bij een elektrische doorkijk kachel is dit niet het geval.

Room divider, een vorm van doorkijkhaard.

Een room divider is een doorkijkhaard met glas aan 3 zijden. Het gaat dus om een muur die een ruimte opsplitst in 2 delen zonder dat dit afzonderlijke kamers zijn. Dit gaat meestal om een kort muurtje dat weinig functie heeft, maar dat met een doorkijk openhaard een spectaculair visueel element toevoegt aan je woonkamer.

Een doorkijkhaard voor alle stijlen

Een modern en minimalistisch interieur is de ideale omgeving voor een doorkijkhaard. Je kan kiezen voor een horizontale of verticale uitvoering. Bij room dividers is de verticale uitvoering een dankbare keuze, maar horizontale en vierkante doorkijkhaarden kunnen ook voor een verrassend visueel element zorgen.
Daarnaast heb je de mogelijkheid om die zuiver in glas te installeren, en dit eventueel met inspringing. Kortom: wij bouwen een doorkijkhaard volledig op maat van jouw interieur.

Een doorkijkhaard voor de sfeer

Een doorkijkhaard kan functioneel zijn, maar ook enkel visueel. Wanneer je dit type haard enkel als esthetisch element wil inzetten voor je interieur, dan volstaat het om voor een elektrische haard te kiezen met een laag vermogen.

Ook de doorkijkhaard buiten is mogelijk en kan een scheidingswand vormen tussen je tuinkamer en je terras of tuin. Dubbel genieten dus. 

Ontdek een greep uit onze realisaties met een doorkijkhaard.

Laat je inspireren door onze toonzalen in Poperinge en Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64