Hoek Haarden

Een hoekhaard biedt een optimaal vuurbeeld voor je woonkamer.
Een hoekkachel leunt dicht aan tegen de doorkijkhaard.

In dit geval gaat het echter om een haard die een hoek in de muur integraal vervangt.

Een hoekkachel, groots in minimalisme

De kracht van een hoekkachel zit hem vooral in de minimalistische uitstraling. Er zijn talloze uiteenlopende uitvoeringen mogelijk, die telkens de aandacht trekken. Het vuur laat zich integreren als onderdeel van je leefruimte. Niet als een centrale blikvanger zoals bij een open haard, maar subtiel verwerkt in een groter geheel. Vooral als visueel element om een ruimte te breken is de hoek openhaard een dankbare uitvoering.

De enkele of dubbele hoekhaard, zowel gas, hout, bio-ethanol als elektrisch

Een hoekkachel is beschikbaar voor alle brandstoffen. Wat voornamelijk de keuze van brandstof bepaalt is het design, de positie  van de haard en de functie  ervan.  Een hoek gashaard kan zowel aan een bestaande schouw worden aangesloten of eventueel door een buitenmuur, waar een hoekhaard op hout altijd een schouwkanaal nodig heeft. Gaat het enkel om de visuele kracht van een haardvuur, dan is een elektrische hoekhaard de beste keuze.

Welke uitvoeringen en merken zijn er beschikbaar bij de hoekkachel?

Er zijn een aantal uitvoeringen van de hoekhaard. Soms spreekt men ook van een meerzijdige haard. Een dubbele hoekhaard  bevat drie vensters. Een dubbele hoekkachel staat centraal in de ruimte. Vanuit zowel de eetruimte als de zithoek kan je optimaal genieten van het vuur. Een doorkijkhaard is nog iets anders, dat is een haard die langs twee tegenovergestelde zijden voorzien is van glas. Je kan er effectief ‘doorkijken’. 

Wij selecteerden met de grootste zorg een aantal merken  die hoekhaarden produceren, zoals M-Design, Faber, Dimplex, Dru, Bellfires/Barbas, Cosyflame, Planika, Raïs.

De voor -en nadelen van een hoekhaard

Een hoekhaard in je interieur is sowieso een toegevoegde waarde. Interieurarchitecten integreren deze vorm zeer graag in moderne, minimalistische interieurs. Hieronder zetten we nog even de voor -en nadelen op een rijtje.  

Voordelen:

  • optimaal vuurbeeld vanuit meerdere hoeken van de ruimte 
  • laat zich gemakkelijk integreren in heel wat interieurs 
  • perfect voor wie op zoek is naar een blikvanger in zijn/haar haardwand of haardmeubel
     

Nadelen:

  • meer dan één raam betekent ook meerdere ramen poetsen 

Ontdek een greep uit onze realisaties met een hoekkachel

Laat je inspireren door onze toonzalen in Poperinge en Waregem waar zowel de elektrische hoekhaard, de hoekhaard op hout en de  gashaard hoekmodel aanwezig zijn. 

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64