Een haard in stijl kiezen

Vanuit onze ervaring merken we dat de stijlen van haarden voornamelijk onderverdeeld zijn in drie stijlen, meer bepaald, de klassiekemoderne en landelijke stijl. De overheersende stijl in het interieur wordt meestal snel duidelijk wanneer we polsen naar het meubilair, de vloer en de gebruikte kleuren. Eens de stijl van de haard is bepaald, adviseren we jou wat de mogelijkheden zijn binnen die stijl.

Klassieke haard

Binnen een klassiek interieur zijn er qua materialen verschillende mogelijkheden voor een  inbouwhaard. Een natuurstenen schouw op maat is een populaire keuze, maar ook marmer of hout zijn mogelijke opties. Specifiek bij gashaarden is het mogelijk om de binnenwanden van het merk Cosyflame te metselen met pannenstrips. Ook is er de mogelijkheid om in een bestaande open haard een nieuwe cassette in te bouwen. Dit kan zowel een gas- of houthaard zijn.

Om enkele van onze realisaties binnen de klassieke stijl te zien, raden we aan hier een kijkje te nemen.

Moderne haard

Voor wie een modern interieur heeft en houdt van minimalisme en strakker design, is de moderne stijl de ideale match. Mogelijkheden genoeg aangezien de moderne haard compatibel is met de drie brandstoffen (elektriciteit,gas en hout). Wat het vormelijk aspect betreft, komt het horizontaal model (lees: lange, platte haard) het vaakst voor. Bij een moderne haard op gas of elektriciteit gaat de keuze vaak naar keien. Qua afwerking kun je kiezen voor Dekton, een keramische tablet, een composiet of een stalen afwerking. Het kleur zal in de moderne stijl voornamelijk zwart-wit zijn. Benieuwd naar welke moderne haarden wij al gerealiseerd hebben? Je ontdekt het hier.

Landelijke haard

Net zoals bij de moderne stijl ben je bij een landelijke haard vrij om voor een van de drie brandstoffen te gaan. Bij gashaarden of elektrische haarden is het wel zo dat er een keuze gemaakt wordt voor houtstammen en niet voor de keitjes. Een leuk effect bij een gashaard is hier dat je kunt kiezen voor houtstammen die gestapeld liggen als een kampvuur. Naar kleurenpalet toe zijn de aardekleuren en de lichte warme kleuren het meest passend bij het landelijk interieur. Als materiaalkeuze wordt er vaak voor fineer hout gekozen. Bij deze stijl van haard of kachel houden we uiteraard ook rekening met de materialen en kleuren die al aanwezig zijn en combineren we die tot één geheel. Heb jij een landelijk interieur en wil je zien tot wat we in staat zijn? Dan is dit iets voor jou.

Geen typische haardwanden

We hebben bewust onze showroom vormgegeven zodat jij hier geen typische haardwanden zal zien. Onze haarden zitten namelijk ingewerkt in blokken zodat je zeker niet beïnvloed wordt door de opbouw rond onze haarden zoals kasten, natuursteen tabletten, een televisiewand, enz. Onze doelstelling hiermee is dat je bij je bezoek een vorm van haard kiest en dat alles errond een op maat verhaal is waar onze interieur specialisten jou in ontzorgen door die te ontwerpen.
Wil je zien hoe wij dit alles concreet maken op basis van de verschillende stijlen haarden?  Maak hier een afspraak om bij ons langs te komen 

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64