Bio ethanol haarden

Milieuvriendelijk verwarmen met een bio brandstof, een echte vlam en warmte?  Bij ons shop je de bio ethanolhaard of kachel.

 

Het bio-ethanol vuur, ethanol haarden, ook bekend als de bio-ethanol haarden zijn nu de laatste jaren wel erg in trek. Deze duurzame ‘bio’ open haard haalt zijn vlam uit de brandstof die volledig uit biologische materialen wordt gemaakt. 

Wat is de haard bio-ethanol, de brandstof van de biohaard.

Bio-ethanol is een biologische brandstof die wordt gemaakt van alcohol (zoals bijvoorbeeld wijnoverschotten), maïs, tarwe, suikerbieten en rogge. Bij de verbranding van bio-ethanol komt alleen waterdamp en een kleine hoeveelheid niet schadelijke kooldioxide vrij. Bio-ethanol vuur is een veilige, schone en biologische brandstof en op die manier kan je milieuvriendelijk verwarmen. 

Waarom kopen mensen ethanol haarden?

De meest ecologische keuze:

De haarden bio-ethanol is een milieuvriendelijke brandstof. Er komen geen schadelijke stoffen vrij, waardoor het veilig is om te gebruiken in leefruimtes. Een haard op bio-ethanol stoot enkel waterdamp en CO2 uit. 

Let op: de grootte van de haard in verhouding met de ruimte waarin de haard staat, daar moet wel rekening mee gehouden worden. Ook deze bio haarden onttrekken zuurstof uit de ruimte. Een goed geventileerde omgeving is daarom altijd cruciaal. 

Een functionele keuze:

De biohaarden zijn gemakkelijk te plaatsen in elke ruimte. Zoals in een appartement, buitenverblijf, bijgebouw, … Men heeft geen gasaansluiting, elektriciteit of rookkanaal nodig om een ethanol haard te plaatsen. Sommige ruimtes of gebouwen hebben geen rookkanaal of mensen willen geen rookkanaal voorzien. Door gewoon niet mogelijk om te voorzien (zoals in een appartement), of ze vinden het teveel gedoe met afbraak en opbouwwerken of het is een louter budgettaire keuze. Want als je geen rookkanaal moet plaatsen bespaar je wel wat op uren, materiaal, ... . Wil je een haard zonder rookkanaal, dan kan je vandaag enkel kiezen tussen een elektrische haard of een bio haard. Je hoeft je bij deze bio haard ook niet te beperken tot installatie in de living. Je kan makkelijk de haard plaatsen in je slaapkamer ook.

Een esthetische keuze:

Mensen kopen haarden op bio ethanol omdat ze een echte vlam (in vergelijking met de elektrische haard) willen. Het is een sfeerhaard die mooi uitgewerkt kan worden in je interieur. Je kan ook werken met een bio-haardwand.

Meer weten over de voor -en nadelen van ethanolhaarden?

We hebben de voor -en de nadelen van bio-ethanolhaarden opgelijst in deze biohaarden blog. Lekker handig bij het maken van je keuze.

Haard met bio ethanol in alle vormen en stijlen mogelijk

Er is een bio haard voor elk interieur. De ethanol haarden kunnen zowel ingebouwd worden in een bestaande klassieke schouw, het ethanol vuur wordt dan gewoon vrijstaand ingewerkt in de schouwmantel zodat de originele schouw behouden kan worden. Als je je appartementhaard wil inwerken in een strakke moderne haardwand dan kan de bio-ethanol kachel vanuit de fabriek ook ingewerkt worden in een stalen frame. De ethanolhaard kan zelfs de looks hebben van een gashaard, in ons assortiment hebben we zo een haard van Planika. De biohaarden zijn elektronisch aangestuurd.

Een bio-ethanol haard kopen, de merken

Er zijn heel wat verschillende merken die biohaarden aanbieden, maar welke geniet nu je voorkeur? In onze zoektocht naar haarden op bio-ethanol was niet enkel het technische aspect van belang, maar wilden we vooral ook een degelijke haard die mooi afgewerkt is. Onze interieurdesigners kunnen deze haarden zo naadloos integreren in een mooie haardwand in om het even welke interieurstijl. We selecteren onze bio merken zeer zorgvuldig op technische kwaliteiten en interieurmogelijkheden. Je hebt kleine en grote bio ethanolhaarden.Ook de biohaarden prijzen variëren naargelang merk en type toestel.

De Planika bio-ethanol haarden

De Planika bio-ethanol kunnen zonder metalen frame of net mét volledig metalen frame worden besteld. Net zoals je een gashaard koopt met een stalen frame en een venster ervoor. Zo kan je een hoekhaard, doorkijkhaard, met of zonder glas verkrijgen. Wat de Planika bio ethanol haard echt wel aantrekkelijk maakt is dat je de brander in 6 standen kunt laten branden. Dus als sfeerhaard perfect regelbaar in een goed geïsoleerd nieuwbouwappartement, want je hebt weinig vermogen nodig. Deze haard bedien je makkelijk met een kleine afstandsbediening.

De planika haard is voorzien van een brandstofreservoir onder de haard die makkelijk met een pompje kan bijgevuld worden. 

De Bio-O! biohaarden of Furo haarden

Bio-O! of Furo is een Belgische leverancier en biedt hun bio-ethanol kachel aan als veelzijdig, rechthoekig metalen inbouwcassette model, het is dus geen bio ethanol kachel (vrijstaand). Passend in zowel een klassieke schouw als in een strakke design haardwand. Verschillende opstellingen zijn mogelijk, zoals een open wand opstelling, een doorkijk -of haardnisopstelling of gewoon als vuurkorf in een bestaande schouw. Het kan allemaal. 

Bij Bio-o! is de sfeerhaard altijd uitgerust met een apart brandstofreservoir van 10 l die zowel naast of onder in de haardwand kan worden ingewerkt.

Een bio-ethanolhaard als sfeerhaard

Een ethanolhaard is echt perfect voor een BEN-woning, minder voor een passief woning, daar het nog iets van vermogen heeft. Ook in appartementen wordt deze sfeerhaard zeer vaak geplaatst. Men wil vooral een gezellige vlam. De sfeerhaard is hoofdzakelijk een bijverwarming en zal gemiddeld rond de 3.5kw warmte afgeven, dat varieert van toestel tot toestel. 

 

 

Installatie van de ethanol-haard

Van alle haardtoestellen is de biohaard een van de makkelijkste om te installeren. Er wordt vaak gewerkt met metalen ijzers of beugels. Bepaalde toestellen worden op een andere manier gemonteerd, alles is afhankelijk van toestel en haardwand. Let wel, het is en blijft een haard. Er moeten daarom met een aantal veiligheidsaspecten bij installatie rekening gehouden worden. Je laat dit beter uitvoeren door een haardenspecialist. Wij komen langs, installeren, ontsteken een eerste keer het toestel en tonen je de bediening. We tonen ook hoe je het reservoir kan bijvullen en beantwoorden eventuele vragen die je nog hebt. We werkten een stappenplan uit, zodat je je kan voorbereiden op je bezoek in ons experience center.

Gepast advies per toestel krijg je in onze bio haardenwinkel.

Kan je deze ethanol haarden inbouwen zoals een andere sfeerhaard?

Ja! De bio-ethanol haard inbouwen kan precies op dezelfde manier gebeuren, behalve dat we hier geen rekening moeten houden met het  brandveilig  wegwerken van de schoorsteen. Rondom het vuurgedeelte moeten we uiteraard afstand houden met brandbaar materiaal. Ook hier laat je je best even adviseren door een expert. Een ethanol kachel behoort ook tot de mogelijkheden. 

Geeft de bio-ethanol haard geur af? 

Een goede, lees kwalitatieve bio-ethanol haard ruik je niet. Enkel bij het opstarten kan er wat geur vrijkomen door de ontbranding. Er is een verschil tussen verschillende systemen. En de geur van bio-ethanol is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals de kwaliteit van de haard zelf, het gebruik van een kwalitatieve biobrandstof, zorgen dat er niks de vlam kan hinderen, …

Geeft een bio-ethanol haard kopen jou keuzestress?

Helemaal niet nodig! Kom langs in onze experience centers. Het verschil tussen een bio-ethanol haard, een gaskachel, houtkachel of elektrische kachel zal daar meteen duidelijk worden. Je moet de haarden zonder rookkanaal ook gewoon komen beleven. Dit is zo nieuw in de markt dat er vaak foute percepties leven.

Ook elektrische haarden hebben, net zoals de kachel op bio ethanol geen rookkanaal of gasaansluiting nodig. Veelal wordt de keuze gemaakt op het zien van het  vuurbeeld, de vlam is anders. Ook kan de gewenste warmte mee de keuze bepalen. Beide type haarden zijn duurzame keuzes. Perfect voor een buitenverblijf of appartement, gemakkelijk te installeren en handig in gebruik. Voor de esthetische afwerking kan je met deze beide types ook echt alle kanten op.  Er is heel veel mogelijk

Laat je inspireren door onze interieurdesigners bij het designen van jouw bio-ethanol haardwand.  Meer informatie kan je vinden in onze blog rondom haarden zonder rookkanaal.

Ontdek een greep uit onze realisaties met bio ethanol haardvuren

Kom ons aanbod bio ethanol kachels bekijken in onze toonzalen in Poperinge en Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64