Tuinhaarden en Tuinkachels

Met een buitenhaard, buitenkachel, terrashaard of terraskachel breng je de gezelligheid van echt vuur naar je tuin of terras. Je maakt genieten in de tuin ook mogelijk in het voorjaar én je gaat door tot het najaar. Zomeravonden worden eveneens lekker lang. Je hoeft daarom geen openhaard in je tuin te hebben, er zijn al veel andere opties.

Op zoek naar een kwalitatieve BBQ-haard? Dan ben je aan het juiste adres. De kwalitatieve inbouw houthaard van de Belgische speler M-Design is ideaal voor in jouw poolhouse of tuinkamer. Waarom? Én de warmte van een haard, Én een degelijke BBQ. Win-win. Daarbij is deze terrashaard zeer strak afgewerkt en perfect te integreren in een mooie, praktische haardwand. Zo kan je meteen al je BBQ-spullen netjes opbergen.

Belgische BBQ-haard van M-Design

Maak kennis met de degelijkste inbouw BBQ-haard op de markt. 

  • vuurhaard BBQ uitgerust met zeer degelijke en in hoogte verstelbare BBQ roosters,
  • zeer gebruiksvriendelijke roosters,
  • uitgerust met een vonkenscherm,
  • gezelligheid én warmte van deze haard ook na je BBQ-diner,
  • Alle voordelen van een BBQ, niet de nadelen (rook, geur)omdat de maaltijd ín de BBQ haard wordt bereid,
  • met haar gietijzeren of metalen achterwand (aan jou de keuze) is er weinig dagelijks onderhoud nodig.
  • verantwoorde houtstook dankzij de technologie van M-Design (gebruik het juiste stookhout)

Een open haard buiten inbouwen is nu echt wel dè trend.

Tijdens het corona tijdperk werd de tuinkamer of overdekt terras dè trend. Een haard buiten inbouwen is helemaal niet meer zo vreemd. We willen steeds langer buiten genieten, overdekt en met een gezellig haardvuur. Buiten tafelen was nog nooit zo gezellig. De terrashaarden en tuinhaarden zijn graag gezien in de Vlaamse tuinen.

Hiernaast een vuurhaard BBQ  (vuurhaard buiten gas ook mogelijk)

Een buitenhaard zowel vrijstaand en verplaatsbaar

Een buitenhaard is vaak volledig mobiel en kan op wieltjes worden verplaatst, waardoor die erg populair is in horecazaken. Een kachel buiten zorgt algauw voor een intieme sfeer, en al even snel is alles terug opgeborgen. 

De buitenkachels hiernaast zijn de gashaard tuin mobiel van Faber en tuinhaard cortenstaal, beiden verplaatsbaar en met flesgas. Je rijdt je tuinhaard letterlijk in de tuin.

Een buitenkachel is echt de sfeermaker tijdens de winter

Een terras openhaard op gas is tijdens de wintermaanden vaak een leuke eyecatcher en één en al gezelligheid.
Buiten het glas heffen of een origineel winterfeest? Met een buitenhaard op gas heb je een vermogen van 5 tot zelfs 10 KW, deze warmte maakt het mogelijk om buiten samen gezellig te tafelen. Je ziet de gashaarden voor buiten ook vaak in horeca of tuin.

 

Een buitenhaard op gas of hout?

Elke brandstof heeft zijn voor- en nadelen bij een buitenhaard. Verwarm je met hout, dan weet je dat je hoge ogen zal gooien voor sfeer en gezelligheid. Met buitenhaarden op hout verwarm je snel en intens. Natuurlijk is er sprake van wat rookontwikkeling, maar met een bbq haard met rookkanaal en wat handigheid heeft niemand er last van en kan je zalig genieten van de warmte en de geur van het gegrilde stukje vlees. 

Bij een vuurhaard buiten op gas hoef je geen rekening te houden met rook, laat staan met een rookkanaal. Hierdoor kan je qua design iets minimalistischer en strakker gaan. Met een buiten gashaard heb je op een paar seconden de sfeervolle warmte die gasten naar je terras lokt.

Hiernaast de terraskachel gietijzer van Morso en de mobiele tuinhaard van Spartherm

 

 

Tuinhaarden maken de zomeravonden zoveel langer

Een tuinkachel inbouwen op gas, het kan zeker.

Een tuinhaard op je overdekte terras kan ook gewoon een gashaard zijn. Eenvoudig te installeren, geen hoge afvoerkanalen nodig, enkel de uitmonding van de kap doorheen het dak.  De gashaard buiten kan zowel op aardgas of op propaan. 

Hier heb je de looks van een echte haard maar het gemak van de sfeerhaard op gas. Eenvoudig te bedienen met de afstandsbedining of app. Hiernaast de gashaard voor buiten, de  Faber MatriX 800 500 I

Niet enkel sfeerhaarden buiten, ook in de tuinkamers worden de tuinhaarden geplaatst.

Buitenhaarden op hout of gas worden nu ook vaak gebruikt om de poolhouse of tuinkamer extra sfeer te geven en warm te houden. Terrashaarden zijn meestal bedoeld om extra gezelligheid te brengen maar plaats je ze op een overdekt terras hebben ze de dubbele functie om te verwarmen. Heb je de warmte niet echt nodig in je tuinkamer dan kan een elektrische buitenhaard wel een ideale sfeermaker zijn. 

Foto links is de gaskachel van Faber en foto rechts is de houtkachel voor buiten van Morso. 

Ontdek een greep uit onze realisaties met buitenhaarden en buitenkachels

Ben je van plan om een tuinhaard te installeren? Laat je eerst  adviseren en inspireren door onze toonzalen in Poperinge en Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64