Wat komt er allemaal bij kijken bij het plaatsen van jouw haard met of zonder haardwand?

Enkele vragen die je jezelf moet stellen vooraleer je een haard koopt

Er zijn een aantal vragen die je jezelf moet stellen vooraleer je je haard of kachel koopt. 

  • Waar wil ik mijn haard plaatsen? 
  • Wil ik de haard of kachel gebruiken als hoofdverwarming (ik heb geen centrale verwarming) of als bijverwarming bij mijn centrale verwarming? 
  • Welke brandstof verkies ik: gas, hout, elektrisch of bio ethanol?
  • Voorkeur voor een bepaalde vorm of stijl?
  • Heb ik een schouw? 
  • Heb ik ruimte waar een afvoerkanaal kan verlopen door het verdiep, kamer of zolder? 
  • Wil ik een vrijstaande haard (een kachel) of wil ik een haardwand?
  • Bij de keuze voor een haardwand, wil ik eentje met tv zichtbaar of opbergbaar? 
  • ...

Ook als je kijkt om een bestaand project te optimaliseren komt er best wat bij kijken. 

Een haard beleef je in de showroom

We hanteren in onze filosofie dat je een haard moet komen beleven. In onze beide showrooms van Verbeke Poperinge en Verbeke Waregem hebben we het grootste aanbod aan haarden en soorten kachels. Wij begeleiden je tot die haard die perfect bij je wensen aansluit. Kies je een inbouwhaard voor in je bestaande openhaard of ga je voor een volledige haardwand dan kan je de vorm van je haard nog kiezen. Zowel een hoekhaard, een doorkijkhaard of driezijdige hoekkachel, ze staan er allemaal opgesteld.

Eenmaal de keuze voor welk soort kachel of haard is gemaakt kan de technische installatie worden voorbereid en eventueel een ontwerp op maat worden gemaakt. 

 

Technisch haardadvies

Het plaatsen van een kachel, haard of wandhaard met TV vraagt niet enkel esthetische aandacht door onze interieurarchitect, maar moet ook zorgvuldig technisch bekeken worden. Zo is het belangrijk bij een gashaard waar de uitmonding van de schouw precies komt en is het van een houthaard belangrijk hoe groot de haard mag zijn ten opzichte van het bestaande afvoerkanaal. Allemaal zaken die je best laat bekijken door een specialist. Ook belangrijk om een degelijke offerte op te kunnen maken. Laat je alles door ons uitvoeren of heb je een eigen team waarmee je wil werken?

Technisch verantwoordelijke Nicolas komt bij je langs om de technische installatie in te schatten in bestaande woningen. 

Tip van Reinout

Vaak is het zo dat klanten het moeilijk hebben om een idee te vormen hoe groot hun haard mag zijn en wat de impact er van zal zijn in hun woonkamer. Onze interieurarchitect Reinout heeft daarvoor een handige tip: "Knip een stuk karton op ware grootte van de afmetingen van je toekomstige haard uit en plaats deze waar je sfeerhaard komt te staan."

Benieuwd naar de andere tips van Reinout of laat je liever het ontwerp door hem uittekenen? Zo kan je de integratie van de haard in je interieur ook effectief zien. Maak dan zeker je afspraak.

Na de technische projectstudie kan de ontwerpfase van start gaan

Kies je ervoor om niet enkel de haard of kachel te laten installeren, maar ga je voor een wandhaard met tv en opbergruimte, dan kan dit door onze interieurarchitect worden ontworpen. Aan de hand van je wensen en de ruimte komen jullie tot een haardwand op maat. Bekijk hier alvast onze strakke moderne schouwen, of kies je eerder voor het landelijke warme interieur? Het advies stopt niet altijd direct bij de afgewerkte haardwand, maar soms is de keuze van de passende haardset ook van belang. 

De technische installatie van de haard of kachel

Eens de technische situatie goed bekeken werd en het ontwerp goedgekeurd werd kan de effectieve plaatsing van de haard ingepland worden. Onze eigen technische dienst staat in voor de aansluiting van de gashaard, houthaard, elektrische haard en zelfs bio ethanolhaarden. Een afvoerkanaal doorheen de bestaande schouw, doorheen het verdiep of de gevel en zelfs het plaatsen van haard zonder afvoerkanaal, maar met wateraansluiting zoals bij de elektrische waterdamphaard. We nemen alles zelf voor onze rekening. Het is uitermate belangrijk dat er een goede brandvrije omkasting of koker wordt geïnstalleerd, dit om de veiligheid te garanderen. Wij kijken hier streng op toe.

Een houtkachel of gashaard installeren, daar komen best wat technische aspecten bij kijken, maar ook met wettelijke voorschriften volgens CERGA. Wij zijn erkend CERGA-installateur.

 

 

Het opstarten van de inbouwhaard of kachel

Iedere haard moet na installatie een eerste keer worden opgestartEen uitgelezen moment voor onze technische vakmensen om de laatste check te doen en om te verifiëren of de haard perfect werkt. Bij een (hybride)gashaard in een nieuwbouwwoning kan er niet altijd direct opgestart worden na de installatie, omdat de gasteller nog niet openstaat. We hameren er steeds op om de haarden zeker te testen alvorens de brandwerende bekleding er wordt rond geplaatst. 

We hebben een werkwijze ontwikkeld die ervoor zorgt dat we jouw droomhaard kunnen installeren.

En dan nu genieten...

Eenmaal de haard werd geplaatst en het interieur errond werd afgewerkt kan je genieten van jouw haardproject met je gezin, familie of vrienden. Onze haarden maken van elke huis een thuis en brengen gezelligheid en verbondenheid. Ons team komt vaak na de afwerking nog eens langs om een foto te nemen van het project. Zo inspireert jouw project opnieuw andere mensen via ons inspiratieboek

Wens je graag een haard of kachel in jouw appartement, buitenverblijf, ... of ben je specifiek op zoek naar een elektrische haard? We hebben hiervoor een elektrisch inspiratieboek samengesteld. 

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64