Het belang van de correcte opbouw van de haardwand

Wat zich achter de zichtbare, mooie haardwand afspeelt is minstens even belangrijk en bepaalt de veiligheid en het rendement van jouw haard.

De opbouw in onze showroom

Vaak komen onze klanten binnen en vragen ze zich af waar onze "haardwanden" tentoongesteld staan. De showrooms van Verbeke haarden, in Waregem en Poperinge zijn niet opgebouwd rondom de haardwanden, maar rondom de toestellen. Het is in ons proces zeer belangrijk dat we gestructureerd te werk gaan en starten met de keuze van het type en het type brandstof van de inbouwhaard. Kies je voor gashout, elektrischbio-ethanol? Een hoekhaard, een hanghaard, doorkijkhaard, ... Noem maar op.

We focussen in onze experience centers op het beleven van het vuurbeeld, het kennismaken met de verschillende vlam -en brandstoftypes. We leggen eveneens uit wat zich technisch achter de haardwand afspeelt. Vervolgens als we daar samen over hebben beslist gaan we over naar de opbouw van de haardwand. Inspireren doen we door de realisaties bij onze klanten op te nemen in onze inspiratieboeken

De meest geschikte haard voor jouw haardwand

Dankzij onze jarenlange expertise sinds 1927 beschikken we over een uitgebreid stappenplan. Zo kiezen we samen de meest gepaste inbouwhaard,  hoekhaard of doorkijkhaard voor jouw woning. Samen met onze interieurdesigners wordt er gekeken waar de haard juist zal geplaatst worden, ook het technische aspect bespreken we al zoals bijvoorbeeld het aansluiten aan het eventueel bestaande rookkanaal. Daar begint de eerste fase van de opbouw van je droom haardwand.

De positie van de haard

De positie van de haard in de ruimte heeft een impact op het creëren van de haardwand. Eens de juiste positie van de haard is gekend kan de haardwand worden vormgegeven. Het wandmeubel met haard kan nu verder worden opgebouwd in functie van de wensen van de klant. Wil je een praktische, functionele haardwand, wil je een decoratieve haardwand, ... Alles kan, je noden worden samen besproken.

Het belang van de correcte opbouw van de haardwand

Wat zich achter de haardwand afspeelt is minstens even belangrijk als het visuele aspect. Belangrijk in de haardwand zelf is de circulatie van lucht rond de haard. Er dient voldoende lucht uitlaat te zijn, maar niet te vergeten ook voldoende lucht inlaat. De positie hiervan is van zeer groot belang. De brandveiligheid rond de haard is van uiterste belang en de brandvrije 'koker' of 'kamer' wordt door Verbeke haarden telkens op dezelfde doordachte wijze opgebouwd, zodat de lucht circulatie perfect is. Het correct opbouwen van de brandvrije ruimte rond de haard zorgt voor optimaal rendement van je inbouwhaard.

Het ontwerp van je haardwand met tv

Voor veel van onze klanten is het visuele design van de haardwand het belangrijkste aspect: het uitzicht, keuze van materiaal, indeling van kasten en een leuke eyecatcher…. Onze eigen interieurarchitecten ontwerpen jouw haardwand, zij houden al meteen rekening met de technische aspecten. Werk je liever met jouw interieurarchitect? Ook geen probleem. Wij ontwerpen zowel landelijke haardwanden, moderne en klassieke en antieke wanden. Ook elekrtische haardwanden met TV, de zogenaamde cine-haardwand zijn populair.

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64