Gashaard of waarom geen elektrische haard?

De verschilllen tussen gashaard en een elektrische haard

Hieronder leggen we graag de verschillen tussen de elektrische kachel en de gaskachel uit. 

Een gashaard, niet altijd mogelijk

In nieuwbouwwoningen is het niet altijd mogelijk om nog een haard te integreren. De huizen worden alsmaar beter geïsoleerd en laten weinig extra warmte toe. Maar een huis is toch maar een gezellige thuis als er een haard centraal in de woonkamer staat…. Niets kan tippen aan het vlammenspel van een haardvuur. 

Sfeerhaard met instelbaar vermogen

Nieuwe technieken bij de gashaarden laten toe de haarden in verschillende standen te laten branden om zo het vermogen te beperken en dit toch met een mooie vlam. Gashaarden zijn verkrijgbaar op het volle vermogen van 10 kW maar zijn nu zo instelbaar dat je een mooie vlam hebt met een vermogen van 2 KW. Hierbij wordt nu vaak ook de combinatie aangeboden om het vlambeeld te versterken met LED verlichting waardoor het realistische vuur blijft behouden. Deze nieuwe technologie laat toe om ook in de best geïsoleerde woningen een inbouwhaard op gas te plaatsen.

Waarom geen elektrische haard

Elektrische haarden benaderen nu ook heel dicht het vuurbeeld van de hout en gashaarden maar zijn energiezuiniger. 

Het voordeel van de elektrische haarden is dat deze

            Geen of max 2 KW afgeven

            Energiezuinig zijn

            Geen rookkanaal nodig hebben

            Eenvoudiger te installeren zijn in iedere ruimte

            Enkel stopcontact nodig 

            Geen uitstoot, dus milieu vriendelijk of duurzaam verwarmen

 

De nieuwste elektrische haarden

De E MatriX van Faber is volledig gebaseerd op hun gashaarden. Het vuurbeeld van deze elektrische haard is een combinatie van opwervelende waternevel en LED-licht. Een volwaardig alternatief zonder hout of gas, uitstootvrij en vrijwel overal toepasbaar. Enkel een stopcontact en water nodig. 

De nieuwe Vivente is een elektrische, horizontale inbouwhaard met het gepatenteerde Revillusion-technologie. Dit zorgt voor een extreme dieptewerking in het haardinterieur, en een vuurbeeld dat vanuit het midden van de haard opstijgt. Deze haard is standaard zeer compleet uitgerust. De standaard ingebouwde boven- en onderverlichting maakt het mogelijk, het vuurbeeld aan te passen naar smaak, stemming en het interieur. Steenset of houtset is mogelijk als ook de achterwand is verwisselbaar.  De haard bevat een bewegingssensor waarmee de haard bij het betreden van de ruimte automatisch inschakelt. 

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64