De elektrische inbouwhaard als alternatief voor de bestaande inbouwhaarden hout of gas

Populair bij particulier én horecazaak

Als grootste aanbieder van elektrische haarden in Vlaanderen krijgen we wel vaker de vraag of het ook mogelijk is om een inbouwhaard op gas of hout om te bouwen naar een elektrische haard. Feitelijk spreken we in zo’n geval van hetvervangen van de gas- of houtcassette. We gaan de haard namelijk niet ombouwen, maar wel vervangen.

Elektrische inbouwhaard, ook in de woonkamer

De elektrische haard wordt vaak gekozen voor appartementen, tweedeverblijven en nieuwbouwwoningen, gezien de haard een rasechte  sfeerhaard is. Het woord zegt het al, sfeer primeert op verwarming. Het is zo dat verwarming in de meeste gevallen vandaag niet meer echt nodig is. Huizen hebben vaak centrale verwarming, dus ook in de woonkamer is de rol van de haard eerder sfeer creëren dan echt warmte genereren. Men zoekt dus ook meer en meer naar een haard met lagere verwarmingsstanden. Zo kan een elektrische haard echt wel een topper zijn in je woonkamer thuis. In elke ruimte van je huis kan een elektrische haard passen, want je zet deze haarden echt overal. De haard kan tot 2KW warmte geven, maar evengoed kan je kiezen om enkel de vlammen te zien. Een spaarzame haard dus. 

Een bestaande haard vervangen door een elektrische haard

Onze klanten hebben in de meeste gevallen eengashaard of een houthaard die ze willen gaan vervangen. De redenen liggen nogal uiteen.  

Met een gashaard is de warmte soms te fel voor hun situatie, is de prijs van gas te duur of ze hebben zonnepanelen op het dak liggen die geen toegevoegde waarde leveren als de gashaard brandt. 

Voor de houtcassette zijn de redenen vaak dat ze het gesleur met hout beu zijn, zich soms vaker vragen stellen rondom de belasting op het milieu, er is geen warmteregeling mogelijk en ook de prijs van hout lijkt niet te zakken, integendeel. De zonnepanelen komen ook bij houthaarden ter sprake, als men hout brandt leveren de zonnepanelen eveneens niks op. 

Of het toestel in kwestie heeft gewoon eengezegende leeftijd

 

Elektrische inbouwhaard in verschillende formaten

De elektrische haard komt in verschillende vormen en formaten. Toch is het niet evident om een gepaste oplossing te vinden voor een bestaande situatie. Een elektrische kachel plaats je overal, dus in nieuwbouw- of renovatieprojecten zijn deze haarden graag geziene toestellen. Gezien zegeen rookkanaal nodig hebben heeft een architect alle creatieve ruimte. Enige wat deze haarden vragen dat is een stopcontact, als je kiest voor een projectiehaard. Of als je kiest voor eenwaterdamphaard, dan heb je ook een waterreservoir of een waterleiding nodig. Als we kijken om een bestaande cassette te vervangen, dan zijn we uiteraard wel gebonden aan de beperkingen van deze ruimte. Er zijn op dit moment slechts een aantal compactere elektrische inbouwcassettes mogelijk.

Kom langs in onze showroom om je project te bespreken. Download hieronder de checklist en bereid je bezoek maximaal voor. Zo kunnen we jou op de meest efficiënte manier verder helpen. 

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64