Denk na voor je je gemetste schouw afbreekt

In Vlaanderen kunnen we er goed weg mee met bouwen en verbouwen. Men zegt niet voor niets dat we geboren zijn met een baksteen in onze maag. Bij het verbouwen van een woning is de afbraak vaak een taak waar de meesten onder ons wel weg mee kunnen. Net hier raden wij aan om goed doordacht te werk te gaan. Heb je een bestaande schouw in je woning, denk twee keer na vooraleer je de sloophamer erdoor haalt.

 

Gas -of houthaard

Als je de woonruimte stript en er staat een schouw, denk dan zeker twee keer na voor je deze afbreekt. De reden? Als je graag een hout- of gashaard wil installeren dan heb je een brandvrije koker en rookkanaal nodig. Wat je niet ziet na het installeren van de haard is bij deze types het allerbelangrijkste om de brandveiligheid te garanderen. 

Breek je de gemetste schouw af, dan moeten we dus werk maken om een volledig nieuw inox rookkanaal te plaatsen. Dit neemt een serieuze hap weg uit je budget als je opnieuw voor een gas- of houthaard kiest.

 

Download onze checklist voor bezoek

Elektrische haard of bio-ethanol

Kies je voor een elektrische haard of bio-ethanolhaard dan hoef je geen rekening te houden met een schouw. Je installeert deze haarden namelijk overal waar je wil. 

 

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64