De voordelen van de elektrische haardwand

Welke voordelen hebben de elektrische haardwanden?

Als je de magazines met interieur ideeën gaat bekijken dan staat er praktisch altijd een haardwand met sfeerhaard in de woonkamer ingewerkt. En dan denk jij misschien: "Tof, maar ik heb geen schouw in mijn woning of appartement. Dus geen haard voor mij." Goed nieuws, want een elektrische haardwand plaats je overal.

Ook een bijverwarming als sfeermaker kiezen in nieuwbouw waar geen extra warmte input nodig is lijkt voor vele mensen onmogelijk? Wel, in huidige BEN-woningen, die vaak voorzien zijn van zonnepanelen, kiest men voor een energiezuinige elektrische verwarming. 

Hiernaast een wandmeubel met ingebouwde elektrische haard van Faber, de e-SliM Linear 1700/450

De voordelen van de haardwand met elektrische kachel

• De elektrische kachel is vaak ondiep

Doordat de elektrische haard ondiep is neemt de haardwand ook weinig diepte in. Ideaal om te plaatsen in een compacte ruimte zoals je appartementof studio. 

 

• Er is geen rookkanaal of schouw nodig bij de elektrische haard

Een elektrische kachel met warmte heeft geen afvoerkanaal nodig, zelfs al geeft die warmte af. De elektrische haardwand kan dus vlak boven de haard dichtgebouwd worden of kan er vlak boven de haard een kast worden voorzien. 

 

• Lagere installatiekost

Doordat er geen schouw moet worden opgebouwd is de installatiekost lager dan bij een gashaard of houthaard. Er moet dus enkel een stopcontact worden voorzien en bij de Opti-myst haard van Faberhaarden of Dimplex is er uitzonderlijk een waterleiding of een reservoir nodig om de waterdamp te maken. 

 

• Een elektrische kachel kan overal geplaatst worden

Je kunt de elektrische kachel op gelijk welke plaats zetten en installeren.. Wil je wat sfeer in de slaapkamer brengen of wil je een zuinige elektrische verwarming in je badkamer en mag dit meteen ook mooi zijn? Dan is de elektrische sfeerkachel echt ideaal, want deze kan op iedere mogelijke plaats ingewerkt worden. 

 

• De elektrische haardwand moet niet brandvrij worden ingewerkt.

Een tv wandmeubel met haard op elektriciteit moet dus ook niet in dure brandvrije materialen ingewerkt worden zoals dit bij de gas en houthaard wel nodig is. Je kunt dus gemakkelijk de haard bekleden in het gewenste afwerkingsmateriaal zoals fineerhout of een laminaat of zelfs in het lakwerk van je keuken. 

Jouw elektrische wandhaard

De haardwand van een jouw elektrische kachel moet zeker niet onderdoen. Het maakt een onderdeel uit van jouw woonruimte. Samen met onze interieuradviseurs proberen we steeds tot een haardwand op maat te komen zodat die perfect bij jouw wensen aansluit. Van een openhaard in de woonkamer tot een elektrische inbouwhaard in je slaapkamer.

Om je showroombezoek zo goed mogelijk voor te bereiden stelden we deze handige CHECKLIST op. 

In onze beide showrooms staan tal van elektrische haarden met verschillende vuurbeelden, kom deze zeker bekijken en ervaren. We hebben het grootste elektrische aanbod haarden en kachels van Vlaanderen. Je ziet meteen alle vuurbeelden branden op één plaats.

 

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64