Waarom een buitenhaard en welke kies ik nu best?

Tuinhaard en tuinkachel

Met een buitenhaard breng je het echte vakantiegevoel bij je thuis. Lekker tafelen en genieten van de buitenlucht, zonder de nadelen van een vuurschaal! 

Langere zomeravonden maken we bij ons in België helaas minder mee. Er zijn weinig avonden dat je tot 10 uur ’s avonds kunt genieten van het warme weer. Daarom is een buitenhaard in jouw tuin de ideale oplossing om dan toch langer buiten te kunnen zitten. Met je familie of vrienden op een veilige manier tafelen, verwarmd door de buitenhaard, geeft direct een vakantiesfeer. 

Ofwel kies je voor gemak en dan kun je opteren voor een buitenhaard op gas ofwel ga je voor het knetterende houtvuur van een buitenhaard op hout.

Voordelen van een buitenhaard

Vooraleer we de verschillende mogelijkheden overlopen, komt er bij jou misschien een spontane vraag naar boven. “Kan een vuurschaal niet dezelfde ervaring bieden en voordelen voorleggen om van je tuin een sfeervolle plek te maken?“

Nee, er zijn toch een aantal eigenschappen die in het voordeel spreken van een buitenhaard. Een vuurschaal brengt meestal een indringende geur en rook met zich mee doordat er geen behuizing is zoals bij een buitenhaard. Bij een buitenhaard kan iedereen dus optimaal genieten van de warmte, de gezelligheid en het buitenzijn.
Daarnaast loop je met een buitenhaard het risico niet op beschadigingen op je buitenmeubilair of gazon wat bij een vuurkorf of vuurschaal wel kan voorvallen.
Bijkomend is ook het rendement hoger qua temperatuur bij een buitenhaard en creëert een haard een nog stijlvollere setting.

Buitenhaard op gas

Gemak staat hier echt wel op nummer 1. Met een simpele druk op de knop heb je namelijk de gezellige warmte en de sfeer die de vlammen met zich meebrengen. Hier kun je gaan voor vrijstaande modellen, die dan ook verplaatsbaar zijn op wielen. Heb je meerdere gezellige plekjes in de tuin? Neem dan gewoon je tuinhaard mee. De mobiele gashaarden zijn voorzien van een opslagruimte onderaan waar de gasfles kan opgeborgen worden. De mobiele buitenhaard biedt een gezellige warmte vlak bij je aan de tafel. Deze tuinhaarden zijn in heel veel uitvoeringen mogelijk: staal, cortenstaal, rond, rechthoekig, doorkijk, enz. Er zit dus zeker wel een model bij die perfect past in jouw tuin! 

Buitenhaard op hout

Het voordeel van je tuinhaard op hout is dat de liftdeurhaard van M-design bijvoorbeeld zo is gemaakt dat je kunt genieten van het knetterende vuur achter het vonkenscherm. Heb je dan zin in een lekker stukje vlees? Die kan op de grill gelegd worden op de buitenhaard op hout.

Let wel: hier heb je wel een rookkanaal nodig. Dit kan dan een gemetste schouw zijn of een dubbelwandig inox rookkanaal. Het voordeel van deze haarden mét een rookkanaal is dat je hier veel minder of geen last hebt van geurhinder en van rook. 

Hiernaast de Barbas Box en de tuinhaard met pizza oven van Morso 

Wil je nog meer te weten komen over onze buitenhaarden?

 

 

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64