Verleng de levensduur van je haard of kachel

Eenmaal je de trotse eigenaar bent van een haard of kachel dan moet je deze ook optimaal benutten.  

Een haard is een investering in je wooncomfort

Bij Verbeke haarden zien we een haard of kachel kopen als een echte investering in je wooncomfort. Een investering waar je liefst lang van wil genieten. Je kan op je beide oren slapen, want dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij ook de geschikte partij om je te begeleiden bij het onderhoud van je haard of kachel.

We beseffen maar al te goed dat je niet over één nacht ijs gaat bij de keuze van jouw droomhaard. We ontwikkelden een methodiek en stappenplan die niets aan het toeval overlaat om jouw ideale haard of kachel te kiezen. We nemen je mee op ontdekking doorheen alle mogelijkheden en leggen alle keuzes die je moet maken nauwgezet uit.

Ook de installatie van je haard of kachel zal gebeuren door ons team van specialisten. Ze testen meteen ook of alles naar behoren functioneert. Nadien wordt ook uitgelegd hoe je je kachel of haard kan gebruiken. Je kan op je beide oren slapen.

Bekijk onze checklist en kom naar onze showroom, we helpen je graag bij jouw keuze.

 

Draag zorg voor je haard

Na de opstart van je haard of kachel is het belangrijk dat je zorg draagt voor je toestel, zeker bij een houtkachel, gaskachel of elektrische haard met waterdamp.

Houtkachel
Zorg dat je correct stookt met het geschikte brandhout en dat je de haard ook na gebruik even nakijkt (aslade ledigen, ruit proper maken, ...).

We zien het ieder jaar, het wordt kouder en de telefoontjes van mensen die in paniek zijn stromen binnen: hun houtkachel is niet meer volledig intact.  Controleer daarom je houthaard voor het nieuwe stookseizoen eraan komt.

Wat kan je doen? (of door ons laten doen)

  • Check het dichtingstouw aan de deur en het venster van je haard
  • Check de binnenwanden, de achterwand houtkachel en de zijwand. 
  • Check ook de stukken die uitneembaar zijn en aan slijtage onderhevig kunnen zijn bv de vlamplaat maar ook de achterplaat houtkachel. 


Bestel eventuele wisselstukken ruim op voorhand.

 

Gaskachel
Een gashaard vraagt veel minder dagelijks onderhoud. Nu en dan een reinigingsbeurt die maakt dat je toestel vrij is van stof is aangewezen. Ook het venster kan je poetsen. Ook hier geldt de regel om ruim voor het stookseizoen te controleren of je gashaard naar behoren functioneert.

Wij raden een jaarlijks onderhoud aan van de gashaard door ons team.

Als je zorg draagt voor je haard kan je hier heel lang van genieten. We wensen je het van harte toe en staan je graag bij met raad en daad.

Bekijk onze haarden

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64