Sfeerhaarden

Het woord zegt het zelf, een sfeerhaard brengt voornamelijk sfeer in je huis.

5 misverstanden over de sfeerhaard

Sfeerhaarden brengen graag wat verwarring met zich mee. We verduidelijken hier in onderstaande punten wat de sfeerkachel allemaal kan omvatten. 

 

 

1 Een sfeerhaard geeft geen warmte

Vaak horen we klanten zeggen dat ze zeker geen sfeerhaard wensen te plaatsen omdat deze geen warmte geven en enkel parade zijn….Niets is minder waar. Het verschil tussen een sfeerkachel en een haard of kachel die als hoofdverwarming dient is dat de sfeerhaard vaak instelbaar is tot een heel laag vermogen en dat die dan meestal ook niet voorzien is van een ventilator. Een sfeerhaard gas is vaak voorzien van de laatste snufjes om het mogelijk te maken ze te plaatsen in de best geïsoleerde woningen. Een gashaard als hoofdverwarming komt niet zo vaak meer voor doordat de recente woningen standaard voorzien zijn van centrale verwarming.  De elektrische sfeerhaard met warmte zijn de nieuwste trend bij de sfeerhaarden expert.  

2 Een sfeerkachel is een elektrische haard

Een sfeerhaard kan zowel een bio ethanol haard zijn, een elektrische haard, iedere brandstof die een gezellige vlam geeft.

Een elektrische sfeerhaard

Een elektrische sfeerhaard inbouw is mogelijk maar nu is Faber ook recentelijk op de markt gekomen met een elektrische sfeerkachel.

Het voordeel van de sfeerhaard elektrisch is dat je geen rookkanaal nodig hebt, dus in iedere ruimte kunt plaatsen. De elektrische sfeerkachel kan dus pal in het midden van de ruimte worden geplaatst, zonder ergens meer rekening te houden. 

Sfeerhaard gas

Een sfeerhaard op gas  is vooral leuk als extra warmtebron bij vloerverwarming.  Een sfeerhaard op gas kan zowel een vrijstaande kachel zijn of een inbouwhaard op gas zijn. Het leuke aan deze haarden is ook dat ze vaak te bedienen zijn met een app op je smartphone. 

3. Beter centrale verwarming plaatsen dan een sfeerhaard

Wat is er nu gezelliger dan een klein brandend vuur om gezellig te kunnen genieten vanuit je luie zetel? Inderdaad je kunt er zonder maar vaak komt een extra graadje erbij 's avonds wel goed van pas.   

4. Een sfeerhaard enkel voor binnen

Meer dan ooit wordt er zoveel aandacht gegeven aan onze tuinen en terrassen. De gas sfeerhaard voor buiten kan zeker niet meer weg te denken zijn. De buitenhaard kan zowel vrijstaand of een sfeer inbouwhaard zijn.  

5. Een sfeerhaard bestaat enkel als inbouwhaard

Een sfeerhaard kan zeker ook een sfeerkachel op hout zijn. Niet enkel de inbouwhaard is er om gezelligheid en wat extra warmte te geven maar de vrijstaande kachel moet hier zeker niet onder doen om gezelligheid en sfeer in een moderne ruimte te brengen. De sfeerkachel bestaat in alle vormen en maten en eveneens op verschillende brandstoffen. 

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64