Een gaskachel kopen, nog van deze tijd?

In onze kachelwinkel krijgen we vaak de vraag of een gaskachel kopen nog een goed idee is? 

Gaskachel of toch een andere optie kiezen?

Vroeger was een gaskacheltje in de woonkamer meer dan standaard. Vandaag is een gashaard niet meer zo evident gezien de engagementen die oa Europa en Vlaanderen neemt. Om tegen 2050 zo weinig mogelijk fossiele brandstoffen te gebruiken om gebouwen te verwarmen, wordt vanaf 2025 een aardgasaansluiting algemeen verboden bij nieuwbouwwoningen. (verkavelingen)

Zijn er andere oplossingen als een vaste gasaansluiting niet kan?

Ja, zeker!

Gashaard

Er kan nog altijd een gashaard geplaatst worden in jouw woning. Indien de wijk of straat is van gas kan je nog steeds van de vaste aardgasleiding gebruik maken. Bij de recentste verkavelingen wordt er geen gas meer voorzien. In die situaties zal de gasvoorziening anders moeten gebeuren. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om 2 gekoppelde propaanflessen te plaatsen buiten de woning of woon je iets groters dan is een tank met propaangas mogelijk. Alle sfeerhaarden op gas zijn ook steeds nadien ombouwbaar op propaangas. 

Hybride haard

Faber ontwikkelde de hybride gashaard, zoals de naam het al verklapt combineert dit type haard 2 brandstoffen. Namelijk gas en elektriciteit. 

Bio-ethanolhaard

De bio-ethanolhaard kan overal geplaatst worden. Deze heeft geen rookkanaal nodig. Deze haard biedt nog een echte vlam en wordt aangestuurd door bio-brandstof

Elektrische haard

De elektrische haard geeft enkel warmte als jij dat wil. Een handige sfeermaker om in huis te hebben. 4 Seizoenen lang kan je van deze haard genieten. De elektrische haard wordt ook echt als dé haard in de verdere toekomst gezien. We merken ook een serieuze stijging in verkoop van deze haarden. Ze zijn handig in gebruik en milieuvriendelijk.

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64