Waarom zou je een elektrische haard overwegen?

Elektrisch haardvuur, de voordelen

Lage installatiekosten: er komt geen rookkanaal aan te pas bij een elektrische haard. En je hoeft deze haard ook niet brandvrij te omkasten, waardoor je heel wat centen bespaart. 

Lage verbruikskosten: je hoeft geen hout te kopen en je hoeft geen gas te betalen. De enige kost is, naast de aankoop van je toestel en installatie van je haardwand, de elektriciteit die de haard verbruikt. Om een idee te geven, de typische elektrische haard verbruikt ongeveer 2 Kilowatt aan elektriciteit op zijn zwaarste vermogen.Het verbruik hangt af of je de haard gebruikt om alleen vlammen te produceren of om een kamer bij te verwarmen. Mensen met zonnepanelen hebben zelfs nog minder verbruikskosten.

Geen onderhoudskosten: de elektrische haard heeft ook geen schoorsteen nodig. Dus mensen die kiezen voor de elektrische inbouwhaard moeten ook hun schouw niet meer laten inspecteren of laten schoonmaken. 

Gemakkelijk te installeren: elektrische haarden kunnen overal worden geïnstalleerd waar een stopcontact beschikbaar is. Ze werken met standaard stopcontacten, en sommige uitvoeringen, zoals de waterdamphaard vraagt of een waterreservoir of een watertoevoer.

Minder rommel: gezien elektrische haarden geen echte vlammen creëren hebben ze ook niet de vervelende ongemakken die traditionele haarden wel kunnen veroorzaken. Geen gesleur met hout, geen houtresten, geen roet, geen as, ...

Veiliger: elektrische haarden hebben geen uitstoot. Veilig in de buurt van kinderen, huisdieren, onhandige medemensen, ... 

 

 

Elektrische sfeerhaard als lokale bijverwarming

Elektrische haarden zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen en met verschillende technologieën, je leest er alles over op onze elektrische haardenpagina. Sommige haarden kunnen ook een knisperend haardvuurgeluid produceren.

Als je op zoek bent naar de verwarmingskracht van een centraal verwarmingssysteem, dan zijn elektrische haarden niet de juiste keuze. Als je echter lokaal een ruimte wil verwarmen, zijn ze ideaal. Elektrische haarden kunnen worden aangesloten op quasi elke plek in huis.

De warmte van een elektrische haard wordt voor 100% vastgehouden in het toestel, dit in tegenstelling tot traditionele haarden die ongeveer best wel wat van hun warmte verliezen via de schoorsteen of het rookkanaal.

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64