Mag je nog met hout stoken?

Dat mag zeker. De “Green Deal huishoudelijke houtverwarming” bevestigt het belang van hout als hernieuwbare energie. Ook Europa is hierin heel duidelijk: hout maakt deel uit van de mix aan groene energie binnen Europa. Kachels ouder dan 10 jaar moeten vervangen worden. De reden is onder andere de veroudering van de verbrandingstechniek in de houthaarden.

Er zijn houtkachels verkrijgbaar met een manuele luchtregeling alsook met een automatische luchtregeling. Dit laatste garandeert een optimale verbranding op ieder tijdstip dankzij de ingebouwde microprocessor

 

Doel van de green deal?

De green deal moet de negatieve impact van vervuilende stooktoestellen beperken en de energie‐ en milieuprestatie van huishoudelijke houtstook verhogen. Het gaat onder andere over de sanering van oude, slecht werkende toestellen, maatregelen voor betere installatie, onderhoud en gebruik van kachels en rookgasafvoer, ontwikkeling van heel performante kachels, ...

 

Ontdek onze houtkachels en houthaarden

Enkele handige tips

Er is een Code van Goede Praktijk’ gemaakt als handleiding om huishoudelijke houtverwarmingstoestellen correct te gebruiken. De code beschrijft wat correct stookgedrag is en moedigt je aan om correct te gaan stoken. Wij maakten een een blogpost omtrent 'hoe brandhout stoken'.

Daarnaast werd een ‘Leidraad voor het voorkomen en beperken van hinder van rook afkomstig van huishoudelijke houtverwarmingstoestellen’ opgesteld. 

Onze haardspecialisten leggen je graag alles uit omtrent de houthaarden en houtkachels. Kom langs en ontdek de mogelijkheden in onze haardenshowroom in Poperinge of Waregem. 

 

Geïnspireerd?

Kom het vuur beleven in ons experience center in Poperinge of Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.

Maak jouw afspraak

Haarden Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07

BE 0422.661.761

info@verbekehaarden.be

Haarden Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64