Klantendagen bij Faber

Door de steeds veranderende technieken op gebied van gashaarden is het voor ons heel belangrijk om met de nieuwste trends mee te zijn. Niet enkel is dit van groot belang voor ons, als verkoper – architect maar ook voor onze installateurs die de haard bij je thuis komen installeren.

Nieuwste trends bij de elektrische haarden

Opti Myst

Op het gebied van de elektrische haarden is er een grote evolutie het laatste jaar.

Niet enkel de verschillende modellen die er bij komen maar ook de technieken die erachter schuilen.

De reeds bestaande opti myst cassette werd omgevormd dat deze zowel op vaste wateraansluiting kan werken als met waterreservoir. Deze haard is koppelbaar tot een gigantische sfeerhaard van wel 26 meter. Deze haarden zijn ideaal om een openbare ruimte, restaurant aan te kleden zonder de ruimte temperatuur te wijzigen. 

Faber, E Box

De E Box werkt volgens het gekende principe  van Faber van de waternevel en deze haard is nu ook gedeeltelijk gesloten.  De reden waarom deze haard nu afgesloten is is om het vlam effect niet meer onderhevig zou zijn aan de omgevingslucht en dus ook geen effecten van wegtrekkende vlammen zou tonen. Deze haarden zijn steeds met warmteafgifte, ideaal een appartement of ruimte zonder rookkanaal mee op te warmen

De E MatriX, verbluffend vuur ....uit water

Het gamma van de E matrix, de exclusieve elektrische haard van Faber met waterdamp werd in verschillende afmetingen aangevuld. Niet enkel een frontmodellen maar een hoekhaard, doorkijkhaard en dubbele hoek zitten in de reeks. De haard werkt niet enkel met het gepatenteerde “myst “ systeem met is nu standaard ook geleverd met warmteafgifte. De houtset onderging ook een aanpassing zodat hij er nog realistische uitziet. Kortom deze haard is niet meer te onderscheiden van een hout- of gashaard.  

Faber zat ook niet stil op het gebied van hun gashaarden

Een hybride haard

Op gebied van gashaarden heeft Faber er enorm op gewerkt om het rijk vuurbeeld te behouden en tegelijk over te gaan naar de helft van het gasverbruik, met als gevolg een minimum vermogen van 2 KW. 

Faber spreekt over een hybride gashaard met een gepatenteerde belichtingstechniek, HPL genaamd. Led verlichting wordt geprojecteerd tegen de houtstammen zodanig dat deze de indruk geven echt op te gloeien. Deze techniek kan je niet vergelijken met het reeds gekende led bed die onder de houtstammen al aanwezig was. 

Gashaarden met een minimum vermogen van 2.5 KW

Faber biedt ook de mogelijkheid, door de verschillende branders in hun haarden, om het vermogen op een zeer lage stand te brengen.  Op de laagste stand van het gasvolume, gecombineerd met de ledverlichting krijg je toch een zeer breed vuurbeeld die het dan ook toelaat in alle nieuwbouwwoningen een gashaard te plaatsen. Deze sfeerhaarden kunnen ook tijdens de warme zomeravonden de sfeer in huis houden.

De nieuwe houtopstelling lijkt nog echter

Ook de opstelling van de houtset is gewijzigd. De plaats waar de vlam uit de houtblok komt maakt dat dit nog realistischer oogt.  

Momenteel zijn nu enkel de doorkijkhaard en de roomdivider reeds leverbaar met deze nieuwe technieken maar de volledige reeks volgt het komende jaar.  

Geïnspireerd?

Laat je inspireren door onze toonzalen in Poperinge en Waregem. We luisteren er naar je wensen, delen onze expertise en laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Samen streven we keer op keer naar die oplossing die helemaal bij je persoonlijkheid en wensen aansluit.
Bezoek onze showrooms

Poperinge

Ouderdomseweg 10 -12
8970 Poperinge
057/33 30 07


Waregem

Textielstraat 2
8790 Waregem
056/77 34 64